SIDOR

När du klickat på knappen SIDOR så dyker nedanstående ruta upp. Vi går igenom alternativen i turordning. Skrolla nedåt.


 

LÄGG TILL NYA SIDOR

På din hemsida kan du ha hur många sidor och undersidor du vill. Det är här du lägger upp dem och bestämmer vilken funktion den nya sidan ska ha.

Läs här för att förhandsgranska de olika funktionerna som finns.

Skriv namnet på den nya sidan och välj vilken funktion som sidan ska ha och sen klicka på NÄSTA.

I den här rutan (ovanstående) ser du att din nya sida har lagt sig längst ner i ditt sidträd. Vill du ändra den platsen så markera sidan och flytta på den till rätt plats med hjälp av pilarna. Vill du göra din nya sida till en undersida så flytta den så den ligger precis under den sida som den ska bli undersida till och sen klicka på pilen som pekar åt höger. Då hoppar sidan ut ett snäpp och ligger nu som undersida till den sidan som stod precis ovanför.

 

FLYTTA SIDOR

Du kan när som helst flytta runt på de sidor du redan har på din hemsida. Gå då till FLYTTA SIDOR och ändra ordningen på dina sidor. Det är även här du gör undersidor. Du ser ditt sidträd till vänster och pilar till höger. Markera den sidan som ska bli en undersida. Flytta den upp/ner så den hamnar precis under den sidan som den ska bli undersida till. Klicka på pilen åt höger så hoppar sidan ut ett snäpp och nu är den en undersida. SPARA. Klart.


 

BYT NAMN PÅ SIDOR

Här kan du byta namn på dina sidor.


 

TA BORT SIDOR

Här kan du som sagt ta bort sidor som du inte vill ha kvar. OBS! När du tagit bort en sida så är den borta. Vi har ingen backup om du skulle ångra dig, så var försiktig och kolla noga att du klickar på rätt sida och att du verkligen vill ta bort den. (Våra backuper är inte anpassade för enskilda hemsidor utan till för att kunna ladda upp alla hemsidor igen om något skulle hända.)

Markera vilken sida du vill ta bort och klicka sen på knappen TA BORT SIDAN.


 

LÖSENORDSSKYDDA SIDOR

Om du vill lösenordsskydda en eller flera sidor på din hemsida så tänk på att du bara kan ha ett användarnamn och lösenord som kommer vara det som gäller för alla dina lösenordsskyddade sidor.

OBS! Det är viktigt att skriva rätt med stor och liten bokstav, både vad det gäller användarnamnet och lösenordet.

Markera en sida som du vill lösenordsskydda och sen klicka på knappen LÖSENORDSSKYDDA och sen fyll i användarnamn och lösenord. Vill du lösenordsskydda flera sidor, markera nästa sida och klicka på knappen LÖSENORDSSKYDDA och sen markera nästa sida och klicka på knappen LÖSENORDSSKYDDA osv.


 

DÖLJ SIDOR

Att kunna dölja sidor är en fiffig liten funktion. Det som händer är att det går att surfa till sidan, men den visas inte i sidmenyn. Så du kan ha en sida med massa undersidor. Sen gör du undersidorna dolda och på huvudsidan så har du länkar som går till respektive sida. Då blir inte sidmenyn så tung med massa sidor, men det går att komma till alla sidorna med hjälp av länkarna som du gjort till respektive sida.

Inne i redigeringsläget kommer sidorna att synas med kursiv stil.