Hemsidan på flera språk

Vi får ofta frågan om vi har någon funktion för att ha hemsidan på flera språk.
Det har vi inte men det finns flera olika sätt att göra det på. Här kommer lite tips på hur du kan anpassa din hemsida för flera språk.

 

Google Translate

Google Translate är ett lätt och smidigt alternativ. Du får ha lite överseende med att översättningen inte alltid blir 100% rätt.
Om du är noga med att det ska bli rätt så är det här inget alternativ för dig.

Surfa till Google Translate och gör dina inställningar som du vill ha.
Sen kopierar du koden som är i rutan och klistrar in den på din hemsida.
Läs här om hur du klistrar in egen html-kod.

 

Du översätter själv

Alternativ 1

Om du inte har så mycket text på din hemsida så är det lätt att skriva på båda språken på samma informationssida. Använd gärna två färger för de olika språken så blir det väldigt tydligt var man ska läsa.

Tex så är det här en text som är på svenska och har fått färgen Blå.

Och sen fick den här texten som är på det andra språket färgen Lila.

 

Alternativ 2

Har du mycket text/information på din hemsida så är det lättare att dela upp det på flera sidor. Då blir varje informationssida i två exemplar, den ena sidan på svenska och den andra sidan på det andra språket.

Där gäller det att klura lite på hur du lägger upp sidstrukturen på hemsidan på bästa möjliga sätt. Så att det fortfarande blir lätt att hitta runt bland sidorna. Det finns flera sätt att göra det på. Känn efter vad som passar just din hemsida.

Ett litet tips där är att ha en sida Välkommen/Välkommen som är på båda språken. Sen gör du en sida som heter "Svenska" och en som heter "Det andra språket" och sen lägger du sidorna sorterade som undersidor till sina respektive språksidor.
Hur du gör en undersida kan du läsa om här.

 

Alternativ 3

Sen kan du göra det med flera hemsidor. Det blir dock en extra kostnad i och med att du behöver ett till abonnemang, men det blir väldigt snyggt. Då gör du en hemsida på svenska och en hemsida på det andra språket, sen gör du länkar emellan hemsidorna. Här blir det perfekt att ha flaggor. Lägg in bilder på flaggor och sen gör du bilderna till länkar som går till rätt hemsida för flaggans språk.
Ett exempel har du här i manualen med flaggorna längst upp. Det är bilder jag har lagt in och sen gjort dem till länkar.

Hur du lägger in bilder (flaggor) kan du läsa om här.

Hur du gör länkar kan du läsa om här.